15.02.2024.

[Prijave su zatvorene!] Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama, 20.02.2024.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske organizira savjetovanje na temu: 

"Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama"

20. veljače 2024. u 11.00 sati, Hotel Antunović Zagreb, Zagrebačka avenija 100a

OBAVIJEST: ZBOG POPUNJENOSTI KAPACITETA, PRIJAVE SU ZATVORENE! 

Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama stupio je na snagu 1. siječnja 2024. godine, donoseći značajne promjene u sustavu plaća u zdravstvu. 

Pred zdravstvenim ustanovama je izazovan period usklađenja s novim pravnim okvirom, s nizom potrebnih koraka i rokova za njihovu provedbu. Također, novi Zakon mijenja dosadašnji sustav koeficijenata s dodacima na plaću iz kolektivnih ugovora, uvodeći tzv. hibridne koeficijente, ali uvodi i neke nove dodatke, kao što je dodatak za učinkovitost rada te novčanu nagradu za radne rezultate.

O tome će predavanje održati g. Dražen Opalić, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koji će se, između ostalog, osvrnuti i na Zakon o Registru zaposlenih i centraliziranom obračunu plaća u državnoj službi i javnim službama (NN 59/23). Predavanje će također održati ravnateljica Uprave za pravne poslove u zdravstvu Ministarstva zdravstva, Marija Pećanac, dipl.iur. i dr.sc. Domagoj Dodig, dipl.oec., načelnik Sektora za financijske poslove Ministarstva zdravstva te Tanja Paun, mag.iur., pravna savjetnica Udruge. Kroz "okrugli stol", predstavnici zdravstvenih ustanova imat će priliku iznijeti izazove koje susreću u praksi.

  • Savjetovanje je besplatno za članice Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske. Napomena: Zbog kapaciteta dvorane, broj sudionika ograničen je na 230. 
  • Kotizacija za ostale sudionike iznosi 800 eur (+ PDV).
  • Program savjetovanja može se pogledati OVDJE.

Uplata kotizacije na: Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, IBAN HR2523600001101235488, Zagrebačka banka d.d., poziv na broj HR00 1611-(OIB: ustanove ili osobni), uz naznaku “Savjetovanje”. Po uplati, račun šaljemo e-mailom i/ili poštom na adresu. Ponudu za uplatu kotizacije može se zatražiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.