14.02.2024.

[Dopis] Izdavanje osobnih računa osiguranim osobama za postupke hemodijalize/ hemodijafiltracije

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je dana 14. veljače 2024. godine ponovljeni dopis HZZO-u sa zamolbom da se osobni računi za postupke hemodijalize/hemodijafiltracije osiguranim osobama ispisuju u razdobljima od mjesec dana s potpisima bolesnika ili ovlaštenih osoba i medicinskog osoblja koje izdaje račun, u obliku dokumenta koji formom i sadržajem odgovara dokumentu ''Knjiga izlaznih računa'' i obuhvaća zdravstvene usluge za mjesec dana. Raniji dopis s detaljnijim obrazloženjem i prijedlogom izgleda predloženog dokumenta dostavljen je u prilogu ovog dopisa.

  • Dopis se može pogledati OVDJE.

____

Prethodno: 

Udruga je 19. lipnja 2023. godine Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) uputila dopis vezan za poteškoće pri ispunjavanju obveze izrade i ispisa osobnih računa osiguranim osobama za postupke hemodijalize/hemodijafiltracije (HD/HDF) nakon pruženog postupka, s upitom razmatra li se, odnosno može li se očekivati promjena postupka izdavanja osobnih računa, na način kako je predloženo u dopisu Udruge.

  • Dopis se može pogledati OVDJE

____

Odgovor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na dopis Udruge od 3. travnja 2023. godine, vezan za poteškoće pri ispunjavanju obveze izrade i ispisa osobnih računa osiguranim osobama za postupke hemodijalize/hemodijafiltracije (HD/HDF) nakon pruženog postupka, može se pogledati OVDJE

____

Udruga je 3. travnja 2023. godine Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) uputila dopis vezan za poteškoće pri ispunjavanju obveze izrade i ispisa osobnih računa osiguranim osobama za postupke hemodijalize/hemodijafiltracije (HD/HDF) nakon pruženog postupka.

  • Dopis se može pogledati OVDJE