13.11.2020.

[e-Savjetovanja] Poziv ustanovama-članicama na dostavu prijedloga i komentara

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske prati internetske postupke savjetovanja s javnošću koji se provode prilikom donošenja, izmjena i dopuna zakonskih i podzakonskih akata vezanih za zdravstvo. Tijekom trajanja javnog savjetovanja, između ostalog, prikupljamo primjedbe i prijedloge zdravstvenih ustanova - članica Udruge te ih, u ime Udruge, objedinjene upućujemo na adresu savjetovanja.

Na taj način sudjelovali smo i u prošlotjednom internetskom savjetovanju o dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja i u savjetovanju o Pravilniku o specijalističkom usavršavanju doktora medicine, koje završava 14. studenog 2020.

S tim u svezi, želimo još jednom podsjetiti i pozvati članice Udruge da nam dostavljaju primjedbe i prijedloge o propisima u proceduri donošenja ili izmjena i dopuna o kojima se vode e-Savjetovanja, kako bismo i nadalje zajednički aktivno sudjelovali u predlaganju rješenja i zalagali se za poboljšanje uvjeta rada i poslovanja zdravstvenih ustanova, s konačnim ciljem dobrobiti pacijenata i korisnika zdravstvene zaštite.