[UPUZ] Pismo podrške prof.prim.dr.sc. Juliju Meštroviću

Poštovani  profesore, prim.dr.sc. Meštrović,

od strane Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i svih naših ustanova-članica te u ime njezina predsjednika prof.dr.sc. Mladena Bušića i direktora dr. Dražena Jurkovića, želimo izraziti naše duboko priznanje i poštovanje Vašim ljudskim, moralnim i stručnim, liječničkim kvalitetama koje ste pokazali tijekom borbe s epidemijom COVID-19  te također i odgovornosti koju ste preuzeli kao ravnatelj KBC Split za nedavne događaje u kojima, po našem mišljenju, nema elemenata propusta ili pogreške s Vaše strane, ni kao liječnika, niti kao ravnatelja.

Kao dugogodišnji aktivni sudionici u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske te profesionalci na rukovodećim funkcijama u zdravstvenim ustanovama, temeljem osobnih iskustava i uvida razumijemo da je moguća pojava eventualnih propusta i pogrešaka na pojedinim zdravstveno-organizacijskim razinama, prilikom djelovanja u izrazito složenim epidemiološkim uvjetima, pod produženim pritiskom te u situaciji izbijanja zdravstvene krize i hitnosti zbrinjavanja velikog broja rizičnih pacijenata. Stoga propusti koji se pritom eventualno dogode zbog „ljudskog faktora“ svakako žaloste, ali su mogući s obzirom na objektivne uvjete i situaciju.

S tim u svezi, želimo kao Udruga izraziti priznanje i podršku Vašem radu, trudu i brojnim respektabilnim postignućima koje ste ostvarili tijekom svog dugogodišnjeg rada u KBC Split, bilo u funkciji pročelnika, zamjenika ravnatelja ili čelnog čovjeka bolnice te smo mišljenja kako, eventualnim prihvaćanjem Vaše ostavke na funkciju ravnatelja, KBC Split možda ne ostaje bez izvrsnog liječnika i čovjeka, ali svakako gubi dobrog ravnatelja s vizijom i iskustvom, koji je tijekom svog mandata znatno unaprijedio splitski Klinički bolnički centar te bi, nema sumnje, kao ravnatelj na isti način nastavio raditi i dalje, za zdravstvenu dobrobit stanovnika ne samo Splitsko-dalmatinske županije, nego dijelom i Dubrovačko-neretvanske te velikog broja turista tijekom sezone.

Poštovani profesore, čelništvo Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i sve članice Udruge zahvaljuju Vam na uvijek primjernoj suradnji i aktivnom sudjelovanju u radu Udruge te na svemu što ste napravili za KBC Split i hrvatski zdravstveni sustav.

Iskreno se nadamo da Vaša odluka o ostavci nije konačna te da, unatoč ovom visoko moralnom činu, neuobičajenom u našem javnom prostoru, još uvijek postoji mogućnost da se ona na bilo koji način promijeni. 

-------------------

Objavljeno i na: dalmatinskiportal.hr

22.05.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica