19.05.2022.

[19.05.2022.] Čestitamo i zahvaljujemo svim obiteljskim liječnicima!

Kontinuitet je temeljno obilježje rada obiteljskih liječnika, a ostvaruje se kroz kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite u svim fazama života pacijenata. Kontinuitet u radu liječnika obiteljske medicine također se očituje i kroz stalno usavršavanje, istraživanje, razvoj novih vještina te sposobnost prilagodbe na promjene, nove tehnologije i metodologije.

Obiteljski liječnici i djelatnici primarne zdravstvene zaštite su tu, gdje god i kad god je potrebno. Uvijek na prvoj crti — u ratu, zdravstvenim krizama i u doba mira. Oni su dio zajednica s kojima rade, stvarajući povezanost sa svojim pacijentima i gradeći povjerenje.

Obiteljska medicina globalno ima središnje mjesto u pružanju osobne, sveobuhvatne i kontinuirane zdravstvene zaštite svim pacijentima. Biti obiteljski liječnik istovremeno je privilegija i odgovornost, sa zadatkom stalne brige o zdravlju ljudi u zajednici i pružanja onog što im je potrebno za njihovu zdravstvenu dobrobit i zaštitu, identificirajući potrebe svojih pacijenata, kako bi se svima osiguralo temeljno pravo na zdravlje.

Svim liječnicima obiteljske medicine čestitamo njihov dan te im zahvaljujemo na pomoći, razumijevanju i brizi za naše zdravlje! <3

________

Izvor: www.globalfamilydoctor.com