07.07.2021.

[UPUZ] Udruga javnim priopćenjem reagirala na nasilni incident u OB Šibenik

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je dana 6. srpnja 2021. godine priopćenje za javnost putem medija, a u svezi incidenta koji se dogodio u noćnim satima 4. srpnja 2021. u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije. 

U priopćenju se navodi:

"Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske osuđuje nasilno ponašanje u zdravstvenim ustanovama, kakvo se dogodilo u Općoj bolnici Šibenik, kada je ženska osoba razbila staklo u pokušaju ulaska u bolnicu, nakon što joj ulazak radi posjeta nije bio omogućen u noćnim satima izvan vremena posjeta, 4. srpnja 2021. godine. 

Iako razumijemo zabrinutost i neizvjesnost posjetitelja, osobito tijekom epidemije bolesti COVID-19, protivimo se incidentima u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama te nasilju prema zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju, koji daju sve od sebe kako bi zdravstveni sustav nesmetano funkcionirao te kako bi svi pacijenti dobili potrebnu skrb.

Stoga, pozivamo na strpljenje i poštivanje pravila, radi sigurnosti pacijenata, zaposlenika i drugih osoba koje posjećuju zdravstvene ustanove'".

_______

Priopćenje su prenijeli portali: