19.05.2019.

[19.05.2019.] Svjetski dan obiteljskih liječnika

Svjetski dan obiteljskih liječnika, 19. svibnja, udruženje WONCA* prvi je put proglasilo 2010. godine, kao dan posebnog obilježavanja značenja i doprinosa obiteljskih liječnika u sustavima zdravstvene zaštite širom svijeta. Događaj je izvrsna prilika za naglašavanje središnje uloge specijalnosti opće/obiteljske medicine u pružanju osobne, sveobuhvatne i kontinuirane zdravstvene zaštite za sve stanovnike. To je i prilika da se istakne napredak u obiteljskoj medicini i poseban doprinos obiteljskih liječnika na globalnoj razini.

Temom ovogodišnjeg Dana: „Obiteljski liječnici - brinu se za vas cijeli vaš život“, želi se posebno naglasiti uloga obiteljskih liječnika u pružanju cjeloživotne skrbi svojim pacijentima - “od kolijevke pa do groba”, s posebnim naglaskom na važnu ulogu obiteljskih liječnika u zdravstvenoj skrbi za djecu te u palijativnoj skrbi na kraju života.

Svim obiteljskim liječnicima čestitamo njihov dan i zahvaljujemo na brizi za nas!

Izvor: https://www.globalfamilydoctor.com/

*WONCA: World Organization of National Colleges, Academies and Academic Associations of General Practitioners/Family Physicians (Svjetska organizacija nacionalnih koledža, akademija i akademskih udruženja doktora opće/obiteljske medicine). Skraćeni naziv WONCA-e je Svjetska organizacija obiteljskih doktora.