15.02.2024.

Inovacijsko natjecanje AI4Health.Cro

Prijavite se na inovacijsko natjecanje projekta AI4Health.Cro i osvojite nagrade iz fonda vrijednog 9.000 eura

U suradnji s Europskim digitalnim inovacijskim centrom za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro), koji koordinira Institut Ruđer Bošković (IRB), organizirano je inovacijsko natjecanje s ciljem razvoja inovativnih rješenja za problem rane rehospitalizacije primjenom umjetne inteligencije. 

Više od 10% pacijenata se ponovno hospitalizira, a prema procjenama istraživačkih studija, do 50% tih ponovnih prijema pacijenata u bolnice moguće je izbjeći. Kako bi se u kliničkoj praksi liječnici i ostali raspoloživi kapaciteti mogli usmjeriti na neizbježne slučajeve, potrebna su točnija predviđanja, ali i razumijevanje mogućih uzroka rizika za ponovni prijem pojedinih pacijenata. Umjetna inteligencija ovdje može pomoći. Rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, koja koriste kliničke podatke trebala bi pomoći u boljem predviđanju potreba za dodatnim intervencijama i pridonijeti smanjenju troškova, a uz to i sugerirati nove pristupe za sprječavanje učestalih ponovnih prijema.

Tko se može prijaviti i rok za prijavu:

Prijave su otvorene do 18.2.2024., do 23:59 sata, a podnose se elektronski na web stranici projekta AI4Health.Cro. Sudjelovati mogu sve punoljetne fizičke osobe s potpunom poslovnom sposobnošću. Timovi se sastoje od 2 do 5 sudionika, a samostalni prijavitelji će biti raspoređeni u novoformirane timove.

Nagrade:

Sudjelovanjem u ovom nagradnom natjecanju, imate priliku razviti rješenja koja mogu unaprijediti zdravstveni sustav ali osvojiti i nagrade: prvoplasirani tim osvaja 5.000 eura, drugoplasirani 3.000 eura, a trećeplasirani 1.000 eura.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske jedna je od 16 članova neprofitnog konzorcija AI4Health.Cro koji uz Institut Ruđer Bošković kao koordinatora, čine Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Magdalena - Klinika za kardiovaskularne bolesti, Dom zdravlja Zagreb - Centar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju, Zagrebački inovacijski centar, Mreža znanja, FeelsGood Capital Partners, IN2, Ericsson Nikola Tesla i NEWTON Technologies Adria.

Sve detalje o pravilima sudjelovanja i izvođenju natjecanja možete pronaći u javnom pozivu i pravilniku

Poveznica na projekt: https://ai4healthcro.eu/ 
Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta AI4Health.Cro koji financira Europska unija u sklopu programa NextGenerationEU. Projekt sufinancira Europska unija iz programa Digitalna Europa (DIGITAL). Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.