25.05.2023.

[UPUZ-HR] Sastanak u HZZO-u

Dana 16. svibnja 2023. godine održan je sastanak u Hrvatskom zavodu za za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Zagrebu, na kojemu su sudjelovali predstavnici HZZO-a i Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.
Sastanak je održan na zamolbu Udruge, sukladno zaključcima sa sjednica Stručnog društva zavoda za javno zdravstvo i Stručnog društva domova zdravlja Udruge.
Teme o kojima se raspravljalo bile su: limiti u djelatnosti mikrobiologije zavoda za javno zdravstvo, plaćanje ''malih timova'' u PZZ-u, cijene zdravstvenih usluga i limiti u djelatnostima SKZZ-a domova zdravlja, posebni standard za cijene hemodijalize u izvanbolničkim centrima, troškovi prijevoza mobilnog palijativnog tima, patronažne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege u kući bolesnika i druga aktualna pitanja.
Sastanak je protekao u konstruktivnom i argumentiranom dijalogu. Predstavnici HZZO-a iskazali su razumijevanje za iznesenu problematiku te otvorenost za razmatranje prijedloga Udruge. Dogovoren je nastavak suradnje na rješavanju pitanja o kojima se razgovaralo koja su u nadležnosti HZZO-a te daljnja komunikacija s time u svezi.