06.04.2021.

[UPUZ] Sastanak u Ministarstvu financija RH

 

Dana 6. travnja 2021. godine u Ministarstvu financija Republike Hrvatske održan je sastanak ministra financija dr.sc. Zdravka Marića i predstavnika Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, predsjednika prof.dr.sc. Mladena Bušića, prim.dr.med. i direktora mr. Dražena Jurkovića, dr.med., na kojemu se razgovaralo o aktualnim temama rada i poslovanja zdravstvenih ustanova.

Između ostalog, razgovaralo se o tužbama i nagodbama vezanima za osnovicu za izračun plaća u javnim službama, isplatama zdravstvenih ustanova vezano za obračun prekovremenog rada, poslovanju zdravstvenih ustanova, dugovanjima veledrogerijama i uvjetima isporuke lijekova i medicinskog materijala, knjiženju dodatnih sredstava koja su zdravstvenim ustanovama dodijeljena kao avans, odnosu cijena zdravstvenih usluga i troškova rada.

Predstavnici Udruge iznijeli su prijedloge mjera Udruge za financijsku stabilizaciju i strukturnu reformu zdravstvenog sustava te predali dopis s pojašnjenjem glavnih mjera i procjenom financijskih učinaka, sukladno zaključku sa sjednice Skupštine Udruge. U tijeku je izrada proširenog materijala s detaljno obrazloženim prijedlozima.

Navedeni dopis upućen je i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora, Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.