08.09.2020.

[Priopćenje za medije] Pismo potpore NZHM Grada Zagreba

Dana 7. rujna 2020. godine, Udruga je uputila javno pismo potpore Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba, kako slijedi:

"Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske pruža punu potporu Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba i postupanju tima hitne medicinske službe tijekom intervencije za vrijeme prosvjednog okupljanja vezano uz mjere zaštite od bolesti COVID – 19, 5. rujna 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Vozilo hitne medicinske službe pokušalo je doći do osobe kojoj je bilo nužno pružiti medicinsku pomoć, zbog čega se zaputilo preko Trga bana Josipa Jelačića, gdje su okupljeni prosvjednici spriječili prolaz vozila i u konačnici značajno usporili dolazak medicinske pomoći do pacijenta.  

Neometano pružanje hitne medicinske pomoći neizostavno je kako bi se spasio život, stoga ne odobravamo ovakvo ponašanje prema liječnicima i drugim zdravstvenim radnicima koji svoj posao rade na najhumaniji način i time spašavaju živote. Osuđujemo ponašanje kojim se ugrožavaju ljudski životi, a osobito od strane eksponiranih osoba koje bi trebale biti izrazito društveno odgovorne.

Pozivamo građane da svoja prava koriste na način kojim ne ugrožavaju život i zdravlje drugih osoba".

Pismo potpore objavljeno je u Večernjem listu: Udruga poslodavaca u zdravstvu osudila ponašanje na Festivalu slobode i ugrožavanje ljudskog života