Reagiranje Udruge na članak u "Jutarnjem listu" od 03.12.2018.

U tekstu ”Ravnatelj HZZO-a dopunom odluke dao funkciju sinu svoje zamjenice” (.PDF), objavljenom u "Jutarnjem listu" 3. prosinca 2018., iznosi se niz nepreciznosti, a sama Udruga nije bila uopće konzultirana uoči objavljivanja tog teksta.

Ravnatelj HZZO-a imenovao je, na prijedlog Udruge, gospodina Zvonimira Laušina kao člana radne skupine projekta ”Uvođenje i nadogradnja sustava za plaćanje i mjerenje učinkovitosti bolničkog sustava”, zbog toga što je gospodin Laušin ekonomski savjetnik u Udruzi, i to je dio njegovog posla koji svakodnevno obavlja.

Smatramo da je ravnatelj HZZO-a postupio u duhu socijalnog partnerstva i da nema nikakvog, baš nikakvog sukoba interesa u ovom slučaju. Ne radi se ni o stalnom zaposlenju, niti na određeno vrijeme, niti se za sudjelovanje u radu radne skupine dobiva bilo kakva naknada. Uz to je gospodin Laušin pridruženi član, bez prava glasa, a Udruga - koja okuplja 90 posto javnih zdravstvenih ustanova i dobar dio privatnih - treba biti neizostavni dio radne skupine, kada se radi o formiranju cijena zdravstvenih usluga koje se direktno tiču naših članica.

03.12.2018