Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ – primjer uspješne europske bolnice

Smještena u Jankomiru, u zapadnom dijelu Zagreba, Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ dugi niz godina uspješno razvija medicinsku struku i brine o zdravlju pacijenata. U tišini, s jasno zacrtanim ciljem, djelatnici bolnice svakodnevno unaprjeđuju zdravlje oko 700 pacijenata u najmodernijim prostorima.

 

Dugogodišnjim ulaganjem u medicinsku i drugu opremu, građevine i okoliš, specijalna bolnica izrasla je u izvrsno organiziranu zdravstvenu ustanovu koja medicinsku skrb pruža u modernim, funkcionalnim i vrhunski opremljenim prostorima.

 

Svaki dio bolnice pomno je uređen prema potrebama pacijenata, kako bi se što ugodnije osjećali za vrijeme svog liječenja. Osim odličnih uvjeta za pacijente, veliki pažnja posvećena je zadovoljstvu djelatnika koji svoj posao obavljaju u izvrsnim radnim uvjetima.

 

 

 

 

Bolnica raspolaže najmodernijim medicinskim uređajima za liječenje bolesnika iz Zagreba, Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Za liječenje depresije na raspolaganju su dva specijalna uređaja, uređaji za transkranijalnu magnetsku stimulaciju (TMS), jedini takvi u Hrvatskoj i jugoistočnom djelu Europe. Oprema, organiziranost, uređenost, stručnost i posvećenost zdravlju pacijenata prepoznali su i osiguravatelji država članica Europske unije, koji žele zakupiti krevete za liječenje inozemnih pacijenata.

 

 

 

Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ jedina u Hrvatskoj provodi specijalne programe liječenje za bolesti ovisnosti o internetu, pa će tako u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine u 12 sati, gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić svečano otvoriti novu Dnevnu bolnicu za liječenje ovisnosti o internetu i video-igricama, i Terapijski vrt.

U niz svojih specijalnih programa Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ uključuje i studente Muzičke Akademije  i studente Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu kroz radno-terapijske grupe i radionice za pacijente.

Suradnja sa sveučilišnom zajednicom provodi se kroz odvijanje nastave za studente fakulteta kojih je Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ nastavna baza za Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko katoličko sveučilište, Zdravstveno veleučilište Zagreb i Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Za potvrdu kvalitete rada nositelji su certifikata ISO9001, ISO14001, HACCP i znaka Hrvatska kvaliteta, Hrvatske gospodarske komore.

 

Direktor Udruge, mr. Dražen Jurković, dr.med., svojim radnim posjetom i ravnatelj Bolnice prof.prim.dr.sc. Igor Filipčić, dr.med., nastavili su dobru suradnju dviju institucija, te su dogovoreni i konkretni koraci u budućnosti.

Udruga ovim putem ravnatelju prof.prim.dr.sc. Igoru Filipčiću, dr.med., njegovim suradnicima i svom  osoblju Bolnice želi uspješan nastavak rada, uz svesrdnu podršku razvijanju medicinskih i upravljačkih resursa na dobrobit pacijenata.

 

Posjetite web-stranicu Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“ na  www.pbsvi.hr.

 

15.04.2017

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica