[MiZ] 05.03.2018. Usuglašen tekst novog Kolektivnog ugovora

Zagreb, 05.03.2018. Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Pregovarački odbori Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara  te Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske usuglasili su tekst novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Postignut je dogovor da se novi  Kolektivni ugovor potpiše na vrijeme od 12 mjeseci.

Razina materijalnih i ostalih prava ostaje na razini dosadašnjeg Kolektivnog ugovora. Ministar zdravstva Milan Kujundžić i  predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata gđa Branka Grgurić i g. Stjepan Topolnjak danas su, u ime svoga članstva, parafirali tekst usuglašenog Kolektivnog ugovora.

Nakon parafiranja, tekst Ugovora bit će upućen Vladi Republike  Hrvatske u proceduru prihvaćanja. Predstojeći period od 12 mjeseci ostavlja dovoljno vremena da se iznađe rješenje za uključivanje liječnika u pregovore o budućem Kolektivnom ugovoru.

Izvor: Ministarstvo zdravstva RH.

05.03.2018

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica