Izbori u HLK, 20.05.-26.05.2019. - Uvođenje mogućnosti glasovanja elektroničkim putem

Vijeće Hrvatske liječničke komore raspisalo je izbore za tijela Komore koji će se održati od 20. do 26. svibnja 2019. Izborni postupak za zastupnike u Skupštini HLK-a, odnosno članove županijskih povjerenstava i povjerenstava Grada Zagreba, Ministarstva obrane RH i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika HLK-a počeo je teći od 29.ožujka 2019. Vijeće je odluke o raspisivanju izbora donijelo na sjednici 28. ožujka 2019.

Novost je da će se po prvi puta izbori za zastupnike u Skupštinu HLK-a, odnosno za članove županijskih povjerenstava, povjerenstva Grada Zagreba, MORH-a i HZZO-a te za predsjednika i zamjenika predsjednika HLK-a provoditi elektroničkim putem, uz primjenu liječničke iskaznice.

Za podnošenje zahtjeva za izdavanje liječničke iskaznice ili pomoć pri njezinoj aktivaciji, članovi se mogu obratiti Središnjem uredu HLK-a u Zagrebu ili regionalnim uredima u Osijeku, Rijeci i Splitu. Kontakti ureda nalaze se ovdje.

Članovi koji nisu u mogućnosti ili nisu skloni glasovati elektroničkim putem svoje biračko pravo moći će ostvariti dopisnim glasovanjem.

Zahtjev za dopisno glasovanje mora sadržavati:

  • ime i prezime
  • osobni identifikacijski broj (OIB)
  • adresu za dostavu glasačkih materijala (ulica, kućni broj, poštanski broj, mjesto)
  • potpis.

Član svoj zahtjev za dopisno glasovanje može dostaviti neposredno ili putem pošte Središnjem izbornom povjerenstvu na adresu Središnjeg ureda Hrvatske liječničke komore, Ulica Grge Tuškana 37, 10 000 Zagreb, s naznakom: „Za Središnje izborno povjerenstvo – ne otvarati“.

VAŽNO! Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje liječničke iskaznice kao i zahtjeva za dopisno glasovanje je do 19. travnja 2019. do 24:00 sata.

Redoslijed izbornih radnji, rokovi, obvezatne upute, službeni obrasci i druge obavijesti i informacije dostupni su na mrežnoj stranici HLK u rubrici: Izbori 2019.

 

Izvor: HLK.

04.04.2019

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica