Investicijski forum ZDRAVLJA i TURIZMA Adriatic regije

Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije, Zagreb 12.-13.10.2017.

Forum okuplja predstavnike zdravstvene i turističke struke, te predstavnike državne administracije. Organizator kongresa je dr. Miljenko Bura koji aktivno od 2009. godine Jadransku regiju promovira i prezentira kao idealno mjesto turističkog posjećivanja uz novu vrijednost, a to su zdravstvene usluge. Moderni turisti osim doživljaja traže nove razloge dolaska, a jedan od njih je zdravlje ili medicinski zahvat. Prezentiran je turski model rasta medicinskog turizma koji je disperziran na cijelu zemlju i koji je u 12 godina provođenja Tursku pozicionirao kao 3. svjetsku destinaciju medicinskog turizma.

Partner konferencije je i Udruga koja je aktivno podržala ovaj Forum, kako bi se dodatno jačali zdravstveni kapaciteti u kontinentalnom i priobalnom dijelu Hrvatske. U panel raspravi sudjelovao je Davor Katavić, dipl.oec. kao predstavnik Udruge, koji je inozemnim predstavnicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Australije, Njemačke, Italije i Turske prezentirao potencijale zdravstvenih ustanova i kadrova za unaprjeđenje ovog segmenta turizma u Hrvatskoj.

Ravnatelj Doma zdravlja  Primorsko-goranske županije dr. Vladimir Mozetić, ujedno i predsjednik klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, u panel raspravi istaknuo je trenutne efekte udruživanja zdravstvenih institucija, privatnih i javnih, te prezentirao zadane ciljeve u budućnosti. 

Jedna od glavnih tema koja se potencira na forumu je Dalmacija kao Florida Europe u okviru silver ekonomije koja ima za cilj starijoj populaciji europljana, njih više od 30 milijuna, približiti Dalmaciju kao idealno mjesto života i aktivnog starenja uz brojne atraktivne prednosti poput kulture, gastronomije, klime i dostupne zdravstvene skrbi. 

 

13.10.2017