[HZZO] Utvrđen način plaćanja troškova COVID-19 ambulanti

HZZO je u skladu s uputom Ministarstva zdravstva utvrdio način plaćanja posebno izdvojenih ambulanti za pregled osiguranih osoba pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa (tzv. COVID-19 ambulante) organiziranih u djelatnostima obiteljske (opće) medicine i dentalne (polivalentne) zdravstvene zaštite.

Novčana sredstva za rad COVID-19 ambulanti namijenjena su za dnevne troškove ambulanti te za naknade za sudjelovanje u radu COVID-19 ambulanti.

Time je HZZO za vrijeme posebne epidemiološke situacije uz sva postojeća izdvajanja osigurao i dodatna sredstva za spomenute COVID-19 ambulante, a sve s ciljem pravovremenog otkrivanja oboljelih od koronavirusa, liječenja oboljelih i suzbijanja širenja bolesti.  

---------

Napomena:

U svezi s tim, podsjećamo da je Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske još 1. travnja 2020. uputila dopis Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje vezano za nadoknadu domovima zdravlja stvarno utrošenih sredstava za rad tzv. izdvojenih COVID-ambulanti. Dopis je moguće pregledati: OVDJE.

01.06.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica