[HZZO] Pripravnost u djelatnosti higijensko-epidemiološke zdravstvene zaštite

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) na sjednici Upravnog vijeća održanoj dana 27. ožujka 2019. godine donio je, između ostalih, i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, kojom se, između ostalog, za djelatnost zavoda za javno zdravstvo utvrđuje da će u svakoj županiji biti ugovoren po jedan liječnički tim koji će obavljati službu pripravnosti u djelatnosti higijensko-epidemiološke zdravstvene zaštite, za koju će HZZO osigurati nešto više od 197 tisuća kuna godišnje. Budući da Odluka stupa na snagu 1. travnja 2019. godine, taj iznos će u 2019. godini iznositi oko 148 tisuća kuna.

Ugovaranjem ovih timova „osigurava se kontinuirana skrb našim osiguranicima u slučaju incidentnih epidemioloških situacija“, poručili su iz HZZO-a.

Pripravnost u djelatnosti higijensko-epidemiološke zdravstvene zaštite obavljat će tim koji čini 1 specijalist epidemiologije/javnog zdravstva na razini županije.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, u suradnji s članicama, zalagala se da se uvede pripravnost u djelatnosti higijensko-epidemiološke zdravstvene zaštite, te se o toj temi raspravljalo na sjednicama Stručnog društva zavoda za javno zdravstvo Udruge, kao i na sastancima sa zdravstvenom administracijom.

__________

Epidemija (grčki: επι (epi)-"nad, iznad" i δεμος (demos)-"narod, ljudi") je iznenadno povećanje slučajeva neke zarazne bolesti u ljudskoj populaciji u određenom prostoru, koje bitno prerasta očekivan broj slučajeva (incidenciju) u istoj populaciji.

29.03.2019

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica