Drugi međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane - Opatija, 13.11.–16.11.2018.

Drugi međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, 13. do 16. studenoga 2018.  
 
Potaknuti velikim interesom kojeg je izazvao Prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem, održan u studenom 2017. godine, na kojem je sudjelovalo preko 300 sudionika te 20 gostujućih predavača iz zemlje i svijeta, cilj nam je organizirati još veći i edukativniji Kongres.
 
Na prošlogodišnjem Kongresu sudjelovali su: predstavnik Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane i Europskog parlamenta, Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), Europskog ureda Američke agencije za hranu i lijekove (FDA), EUROLAB-a (Lisabon, Portugal), Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva te Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Međunarodnog odbora za praćenje proizvodnosti domaćih životinja (Rim, Italija), Nacionalne agencije za hranu (Upsalla, Švedska), Kemijskog fakulteta Sveučilišta u Varšavi, (Poljska), Talijanskog nacionalnog instituta za zdravstvo i drugi eminentni sudionici.
 
Drugi će se Kongres također održati pod visokim pokroviteljstvom nadležnih tijela i institucija, a organiziraju ga Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe – SEEN-FSQC, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim veterinarskim institutom, Agronomskim fakultetom te Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković, Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano, Maribor, JZU Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske te drugim eminentnim ustanovama iz zemlje i inozemstva.
 
 
 
 
Vjerujemo kako je održavanje prvog izdanja Kongresa bio tek prvi korak u postizanju zajedničkog cilja – pružanja vjerodostojnih informacija o sigurnosti i kvaliteti hrane kako bi se svim građanima osigurala zdravija budućnost te se nadamo da će 2. Kongres okupiti još veći broj eminentnih stručnjaka, ali i ostalih sudionika koji će potaknuti nove rasprave te ponuditi najnovija saznanja o važnim temama u području sigurnosti i kvalitete hrane.
 
 
 
 
 
U nadi da ćete prepoznati važnost ovog događanja i iskazati interes za sudjelovanje, srdačno Vas pozdravljamo!
Veselimo se Vašemu odazivu!
S poštovanjem,

Dr. Zvonimir Šostar
Predsjednik Kongresa i
Ravnatelj NZJZ „Dr. Andrija Štampar“
___________

Program Kongresa: OVDJE.
Najnovije informacije o Kongresu pratite na: www.foodsq-congress.com.
 

18.04.2018

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica