Događanja u organizaciji MiZ tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU

 • Zajednički sastanak Glavnih voditelja liječništva, sestrinstva i dentalne medicine, Zagreb, 03. – 04. 03. 2020.
 • Zajednički sastanak Glavnih voditelja liječništva, sestrinstva i dentalne medicine održat će se u Zagrebu, 03. i 04. ožujka 2020. godine kao dio službenog programa Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Središnja tema sastanka je cjeloživotna zdravstvena skrb odnosno zdravo starenje populacije.    
 • Konferencija na visokoj razini o presađivanju i darivanju organa,  Zagreb, 16. – 17. 03. 2020.
 • Darivanje i presađivanje organa jedan je od prioriteta Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije iz područja zdravstva. Konferencijom na visokoj razini Hrvatska šalje poziv za novim, sinergijskim pristupom na razini Europske Unije, s ciljem da se ukaže na postojeće nejednakosti u dostupnosti metoda transplantacijskog liječenja, prepoznaju područja dobre EU prakse i osnaže mehanizmi za brži i učinkovitiji prijenos znanja, razmjenu dobre prakse između država članica, zajedničko djelovanje i širu međudržavnu suradnju, kako bismo uspješno odgovorili na izazove u ovom području javnog zdravstva.
 • Program suradnje između Zajednice latinoameričkih i karipskih država i EU na području politike droga (COPOLAD II Završna Konferencija), Zagreb, 02. – 03. 04. 2020.
 • U okviru Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije organizirat će se EU - CELAC sastanak na visokoj razini (HLM) u sklopu završne konferencije COPOLAD II Projekta, a koja će se održati dan prije. Sastanak će se održati 2. i 3. travnja 2020. u Zagrebu
 • Tjedan e-zdravstva, Rovinj, 15. – 17. 04. 2020.
 • Tjedan e-zdravstva (e-Health Week Croatia) je međunarodna konferencija koja okuplja zdravstvene stručnjake, donositelje i provoditelje zdravstvenih politika te poslovne subjekte koji se bave razvojem rješenja za zdravstveni sustav. Djelotvorni podaci ključ su uspjeha zdravstvenih sustava uz korištenje inovativnih, digitalnih tehnologija, a europsko upravljanje zdravstvenim podacima treba osigurati kvalitetne, dobro strukturirane, standardizirane i sigurne podatke kao osnovu za daljnji razvoj zdravstvenih usluga i postizanje društvene solidarnosti.
 • Sastanak EU Nacionalnih koordinatora za droge (NDC), Zagreb, 14. 05. 2020.
 • U okviru Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije organizirat će se sastanak EU Nacionalnih koordinatora za droge. Sastanak će se  održati 14. svibnja u Zagrebu.
 • Neformalni sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu potrošača (zdravstvo); Neformalni EPSCO (zdravstvo), Zagreb, 29. – 30. 04. 2020.
 • U okviru Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u Zagrebu će se održati neformalni sastanak ministara zdravstva EPSCO, 29.- 30. travnja 2020. godine
 • Također je objavljen i dokument "Croatian Presidencyof the Council of the European Union- PROGRAMME PRIORITIES: Health1 January – 30 June 2020" [.PPT]

08.01.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica