Srednjovjekovna apoteka na "Rapskoj fjeri"

Na području povijesne jezgre grada Raba, održala se 16. po redu "Rapska fjera". Kulturno-umjetnička i turistički vrlo atraktivna manifestacija privlači mnogobrojne domaće i strane goste. Svoj doprinos ovoj jedinstvenoj manifestaciji na Jadranskoj obali dala je  i Psihijatrijska bolnica Rab.

"Rapska fjera" ima i svoju srednjovjekovnu apoteku koju vodi i predstavlja Udruga za rehabilitaciju i resocijalizaciju osoba s duševnim smetnjama pri Psihijatrijskoj bolnici Rab - FERA, koja redovito i aktivno sudjeluje na ovoj manifestaciji.

U izvornoj, romaničkoj i gotičkoj arhitekturi grada Raba, ulicama punim srednjovjekovnih mirisa i okusa, kostimirani izlagači i organizatori dočaravaju srednjovjekovni način života, upotpunjen i "autentičnom" srednjovjekovnom apotekom, koju vodi Udruga pri bolnici Rab.

Svojim proizvodima od lavande s polja zasađenog u bolničkom krugu (ulje lavande, jastučići punjeni lavandom, buketi sušene lavande,...) i drvenarijom (škrinjice, kutijice i dr.) koji su produkt terapijskih aktivnosti Odsjeka za integrativnu rehabilitaciju bolnice Rab, srednjovjekovna apoteka ostvarila je veliku zainteresiranost posjetitelja i dodatno ojačala uključivanje i destigmatizaciju psihijatrijskih bolesnika.

28.07.2017

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica