Skradin, 30.6.2017.: Otvorenje izložbe kipara Ante Strinića

 

"STRINIĆ ANTE PORTAS"  

30.06.2017. godine u 18.30 sati održat će se otvorenje izložbe akademskog kipara Ante Strinića. Izložba je smještena na otvorenom (ulaz u Nacionalni park Krka) i može se razgledati cijelo ljeto; katalog izložbe može se pogledati ovdje.
 
 
 
Iz predgovora katalogu izložbe - Margarita Sveštarov Šimat

U dubini razvedene konfguracije skradinskog zaljeva, u prostoru čiji krajolik sadrži sve oblike koje je, u skrovitu predvorju slapova Krke, stvaralačka priroda mogla imaginirati, na putu sv. Jere br. 2, usidrila se i Strinićeva instalacija „Ante Portas“. 

Nalazi se na području drevne krečane – sada “Scardona Park” - i sa šest golemih, isluženih i višetonskih industrijskih željeznih vrata oslonjena je na kosinu kamenih potpornih zidova bivše skradinske mikro industrijske zone. Među krošnjama stabala, uz zavojitu cestu čini se kao slučajni hir koji privlači pažnju, ali u svojoj projekciji i produkciji jedan je ambiciozni i gotovo zanesenjački poduhvat.

U oblikovanju ludički. Danju, u senzaciji šarolikog i obojenog motivskog inventara, zaziva „popartističku“ fantaziju svojevrsnog asemblaža s aplikacijama obojenih plastičkih oblika izrađenih u željeznom limu.

U sutonskim satima i noću - konturno i indirektno osvijetljena u crtežu s led obojenim i bijelim svjetlom - transformira se u ambijentalni „spektakl“ enigmatičnih izloga nekog izmaštanog grada, među deblima i krošnjama starih akacija.

28.06.2017

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica