[12.05.] Međunarodni dan medicinskih sestara/medicinskih tehničara

U svijetu radi više od 20 milijuna medicinskih sestara i medicinskih tehničara, koji svojim djelovanjem skrbe o zdravlju i dobrobiti pojedinaca, zajednica i naroda. No, javno razumijevanje njihova posla uvelike varira i često je nedostatno, zbog činjenice da se nedovoljno razumije širina uloge, važnost i odgovornost suvremenih medicinskih sestara i tehničara, kao i velika uloga koju su odigrali od svog osnutka, kroz povijest.

Stoga je SZO  godinu 2020. proglasio „Godinom medicinskih sestara/medicinskih tehničara i primalja“, u čast 200. obljetnice rođenja Florence Nightingale, osnivačice sestrinstva, u nastojanju da se tijekom ove godine posebna pozornost posveti medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i primaljama, kao najvećoj skupini zdravstvenih djelatnika i jednoj od ključnih sastavnica svakog zdravstvenog sustava, koja je izuzetno važna za postizanje visokokvalitetne, stručne i dostupne zdravstvene skrbi u zajednici, što se svakako na najjasniji način i potvrđuje tijekom suočavanja i borbe s recentnom pandemijom Covid-19 bolesti, koja nažalost još traje.

Ovaj međunarodni dan  svake godine obilježava se pod određenim geslom, ove godine geslo je: „Sestrinstvo – Glas koji vodi: Sestrinstvom do zdravlja u svijetu“

Svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima čestitamo njihov dan te zahvaljujemo na znanju, trudu i brizi koje svakodnevno iskazuju prema svojim pacijentima, a također čestitamo i njihovu obljetnicu Hrvatskom strukovnom sindikatu medicinskih sestara – medicinskih tehničara, koji je osnovan 11.05. prije 29. godina.

11.05.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica