07.04.2017. Svjetski dan zdravlja - "Razgovarajmo o depresiji"

Svake se godine 7. travnja obilježava Svjetski dan zdravlja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Za temu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je kao prioritetno područje globalnog javnozdravstvenog interesa odabrana depresija, s glavnom porukom „Razgovarajmo o depresiji".

Što je depresija?
Depresija je bolest koju karakteriziraju poremećaji raspoloženja u dužem trajanju, koji utječu na osobnost i sve aspekte života.

Cilj ovogodišnje javnozdravstvene kampanje je, između ostalog, potaknuti i motivirati osobe koje boluju od depresije da potraže i dobiju pomoć; educirati obitelj, prijatelje i kolege koji žive s osobama oboljelim od depresije, kako bi bili sposobni pružiti podršku oboljelom; bolje informirati opću javnost o depresiji, njezinim uzrocima i mogućim posljedicama, te obliku pomoći koji je dostupan za prevenciju i liječenje depresije.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ održat će 07.04.2017. odličan stručni skup „Govorimo o depresiji“ (.PDF), s početkom u 9.30 sati u prostorijama Zavoda, na koji je kao sudionik pozvan i direktor Udruge, mr. Dražen Jurković, dr.med.spec., sa suradnicima.

Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba pokrenuo je zajedničko obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2017., posvećenog depresiji.

U petak, 07.04.2017. od 15.00 do 17.30 sati će se u Parku Zrinjevac u Zagrebu održati Festival mentalnog zdravlja (.PDF) u cilju borbe protiv depresije te promicanja važnosti pravovremenog ulaganja u mentalno zdravlje, zdravstveno prosvjećivanje i informiranje o dostupnim uslugama mentalnog zdravlja u zajednici.

 

06.04.2017

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica