Usporedni prikazi važećih zakona s prijedlozima izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju

Udruga je izradila Usporedni prikaz važećeg Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Prijedloga Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, s konačnim prijedlogom Zakona (preuzmite OVDJE) te Usporedni prikaz važećeg Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, s konačnim prijedlogom Zakona (preuzmite OVDJE)

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

Mišljenje Udruge uz članak 1. Prijedloga Zakona (članak 42. važećeg Zakona):
- suglasni s prijedlogom teksta koji se dodaje ''odredbu o obvezi koncesionara o sudjelovanju u obavljanju dežurstva i pripravnosti sukladno rasporedu utvrđenom od strane nadležnog doma zdravlja''.

Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju 

Mišljenje uz članak 4. Prijedloga Zakona (članak 18. važećeg Zakona):
- pri donošenju mjera zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja treba obvezno uključiti struku odnosno stručna tijela Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, komora i dr.

Molimo zdravstvene ustanove - članice ove Udruge da sve eventualne primjedbe koje budu dostavljale Ministarstvu zdravstva u otvorenom roku do 13. svibnja 2016. godine dostavljaju i Udruzi na e-mail info@upuz.hr kako bismo objedinili iste u zajednički dokument.

 

 

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica