[UPUZ] Pismo podrške zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima

[UPDATE] Pismo podrške Udruge objavljeno je na mrežnim stranicama HINA-e: OVDJE i Glasa Istre: OVDJE te je o njemu izvješćeno na mrežnim stranicama Večernjeg lista, portala nacionalno.hr: OVDJE i narod.hr.

Pismo podrške zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima

U posljednje vrijeme susrećemo se s okolnostima s kakvima se do sada nismo susretali. Zbog pandemije koronavirusa, život kakav smo donedavno poznavali svakodnevno se mijenja te je za očekivati da će se i u narednom periodu uvoditi daljnje promjene.

U sprječavanju širenja koronavirusa od presudne je važnosti poštivanje uputa nadležnih službi, koje svoj posao obavljaju s iznimnom stručnošću, pažnjom i odgovornošću.

Zdravstvene ustanove odnosno zdravstveni i nezdravstveni radnici koji rade u sustavu zdravstva, nezamjenjiva su karika u sprječavanju širenja i suzbijanja posljedica ovog nevidljivog, ali snažnog virusa. Oni su zid obrane za one najosjetljivije među nama - oboljele od koronavirusa, kao i osobe kojima je zdravstvena zaštita nužna zbog drugih razloga.

Uvjeti rada u ovim okolnostima krajnje su izazovni. Zdravstveni i nezdravstveni radnici susreću se sa stresom i iznimnom odgovornošću, u neprekidnom nastojanju očuvanja zdravlja, kako pacijenata, tako njih samih te time i njihovih obitelji. Pred uprave zdravstvenih ustanova postavljeni su izazovi organizacije funkcioniranja zdravstvenih ustanova sukladno preporukama nadležnih službi i u okviru pravnih pravila, uzimajući u obzir specifične okolnosti svake pojedine ustanove i djelatnosti vezane uz broj zaposlenika, potrebe stanovništva, dostupnost potrebne opreme i drugo.

Uz pojavu i borbu protiv ove strašne bolesti, došlo je i do snažnog potresa koji je uzdrmao Zagreb i ustanovama u našem glavnom gradu zadao nove brige - ozlijeđene osobe, ali i teška oštećenja samih zgrada u kojima se obavlja zdravstvena djelatnost. Unatoč svim navedenim poteškoćama, zdravstvene ustanove reagirale su na najbolji mogući način i organizirale daljnji rad.

Svim zdravstvenim ustanovama odnosno svim njihovim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima želimo zahvaliti na naporima koje ulažu kako bi na što bolji način radili svoj posao i tako zaštitili stanovništvo.

Hvala Vam na nevjerojatnom trudu i iznimnom zalaganju koje ulažete u borbu protiv pandemije koronavirusa te čvrstom dokazu Vaše važnosti u svakodnevnom životu svih građana Republike Hrvatske, ali i šire. Organizirano i promptno djelovanje zdravstvenih ustanova, te upravljanje ovom kriznom situacijom, u koordinaciji s nadležnim službama, jasno pokazuju kvalitetu i neupitnu važnost zdravstvenih ustanova i zdravstvenog sustava.

Zajedničkim radom, trudom i postupanjem s maksimalnom pažnjom i odgovornošću, prebrodit ćemo ova vremena te ponijeti nova iskustva i znanja.

Pozivamo članice da se u slučaju potrebe obrate i službama Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Nadamo se da će ova situacija što prije završiti i da će se svatko od nas vratiti svom svakodnevnom načinu života sa svojom obitelji i prijateljima, u uobičajenom poslovnom i obiteljskom okruženju.

Direktor                                                                 Predsjednik

mr. Dražen Jurković, dr.med.                                prof.dr.sc. Mladen Bušić, prim.dr.med.

24.03.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica