[UPUZ] Pismo podrške zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba i njihovim zaposlenicima

Pismo podrške zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba i njihovim zaposlenicima

 

U ovim izazovnim vremenima obilježenim borbom protiv širenja virusa COVID – 19, Grad Zagreb, kao i njegova okolica, suočili su se s dodatnim izazovom, potresom kakav nije zabilježen dugi niz godina.

 

Mnoge građevine pretrpile su značajna oštećenja, pa tako i one u kojima su smještene zdravstvene ustanove, zbog čega je u pojedinima bilo potrebno poduzeti mjere kako bi se prostor osposobio za daljnji rad odnosno iznaći drugi prostor za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima u sigurnim uvjetima.

 

Zdravstvene ustanove odnosno njihovi zaposlenici promptno su reagirali, organizirali postupanje te, unatoč otežanim uvjetima rada i stresnosti cjelokupne situacije, uspostavili daljnji rad i skrb za pacijente, neupitno opravdavši sva očekivanja.

 

Zahvaljujemo svom zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju te upravama zdravstvenih ustanova na odgovornom, savjesnom i predanom radu, te iznimnom trudu i zajedništvu koje ulažu u očuvanje sigurnosti korisnika zdravstvene zaštite, neovisno o okolnostima u kojima se nalaze.

 

Odlučno suočavanje s novonastalim okolnostima i uspješno iznalaženje rješenja u ovakvim situacijama, dodatni su poticaj uvjerenju da su zdravstvene ustanove spremne odgovoriti na sve izazove.

 

Pred nama je period u kojemu je za očekivati da će se okolnosti rada nastaviti mijenjati, no složnim, odgovornim i upornim djelovanjem, kakvo je posebice pokazano posljednjih dana, zasigurno možemo iznaći rješenja za sva pitanja.

 

Uvjereni u sposobnosti zdravstvenih ustanova, te snagu zajedničkog koordiniranog djelovanja sa svim nadležnim službama, nadamo se da će ova situacija s virusom COVID – 19 te potresima koji su snašli Grad Zagreb i okolicu, što brže završiti, kako bismo, ponijevši vrijedne lekcije, nastavili sa životom koji smo donedavno poznavali.

 

 

Direktor                                                                 Predsjednik

mr. Dražen Jurković, dr.med.                                prof.dr.sc. Mladen Bušić, prim.dr.med.

 

25.03.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica