Učlanjenje Klinke za ortopediju Lovran

S izuzetnim zadovoljstvom pozdravljamo odluku Klinike za ortopediju Lovran o ponovnom učlanjenju u Udrugu poslodavaca u zdravstvu Hrvatske. Ovim putem još jednom zahvaljujemo na iznova iskazanom povjerenju za članstvo u ovoj Udruzi, koje ćemo se, kao i za sve naše članice, truditi iz dana u dan opravdati.    

       

Klinika za ortopediju Lovran smještena je na atraktivnoj lokaciji iznad same šetnice uz more, u objektu koji je izgrađen 1903. godine kao luksuzni hotel za tadašnju aristokraciju. U Drugom svjetskom ratu zgrada je bila vojna bolnica, a poslije bolnica za liječenje koštano-zglobne tuberkuloze. Osnutkom Medicinskog fakulteta u Rijeci 1956. godine, bolnica ujedno postaje i nastavna baza u kojoj se odvija edukacija studenata medicine. Status kliničke bolnice dobila je 1976. godine i danas nosi naziv Klinika za ortopediju Lovran.

Klinika ima najdulji kontinuitet pozitivnog poslovanja. Ova bolnica pozitivno posluje više od deset godina, tj. od kada za ravnatelja dolazi prof.dr.sc. Branko Šestan, dr.med. Po specijalizaciji ortoped, prof.dr. Šestan ujedno je i redovni profesor na riječkom Medicinskom fakultetu. U lovranskoj bolnici radi od 1989. godine.

                                          Prof.dr.sc. Branko Šestan, ravnatelj Klinike za ortopediju Lovran

08.03.2019