Učlanjenje Kliničkog bolničkog Centra Osijek

Drago nam je da se trend povratka ustanova u članstvo u Udrugu poslodavaca u zdravstvu Hrvatske nastavlja. Zato i ovim putem želimo izraziti dobrodošlicu i pozdraviti ponovno učlanjenje Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Klinička bolnica Osijek ima dugogodišnju tradiciju postojanja. Njezini začetci sežu u prvu polovinu 18. st. Kako je grad rastao, tako je s vremenom prostor civilne bolnice postao premalen. Godine 1874. u Donjem gradu, na prostranom prostoru uz rijeku Dravu, završena je izgradnja jedne od najvećih i najsuvremenijih bolnica na jugoistoku Europe. S radom je započela 1. studenoga 1874. Za vrijeme Prvoga svjetskoga rata osječka bolnica privremeno postaje vojnom bolnicom. Od 1969. do danas bolnica izdaje stručni časopis Medicinski vijesnik, a 1980. godine osnovana je Znanstvena jedinica za kliničko-medicinska istraživanja. U Domovinskom ratu, 1991./92. godine bolnica je pretrpjela velike ljudske žrtve i razaranja. Osnivanjem Medicinskog fakulteta 1998. godine bolnica prerasta u kliničku bolnicu, a zatim i u klinički bolnički centar.

Danas je Klinički bolnički centar Osijek središnja i najveća zdravstvena ustanova u Slavoniji te jedan od pet kliničkih bolničkih centara u Hrvatskoj. Raspolaže s oko 1400 postelja i 3100 djelatnika raspoređenih na 12 klinika, 7 zavoda i 5 kliničkih zavoda, a gravitira mu oko milijun zdravstvenih osiguranika s područja istočne Hrvatske. Najveća je i glavna nastavna baza Medicinskog fakulteta u Osijeku. Obavlja specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i bolničku djelatnost te znanstveno-istraživačku i stručno-istraživačku djelatnost iz područja kliničkih medicinskih znanosti. Kao zdravstvena ustanova prve kategorije, KBC Osijek provodi najsuvremenije dijagnostičke i terapijske postupke. Ustanova je specijalizirana za transplantaciju bubrega i od 2007. do početka 2016. obavljeno je preko 100 transplantacija. Uz KBC Rijeka, KBC Zagreb i KB Merkur, Osječki KBC je jedan od četiriju centara u Hrvatskoj u kojima se obavlja ova operacija. Klinički bolnički centar Osijek ujedno je i najveće dijalitičko središte u Hrvatskoj. Klinika za urologiju KBC Osijek ima status Referentnog centra za urolitijazu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, a Klinika za neurologiju status Referentnog centra za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju.

 

Od 2016. godine za ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek imenovan je doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med.

 

 

29.03.2019

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica