Čestitamo Međunarodni praznik rada!

U spomen na velike radničke prosvjede koji su se održali u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, taj datum se diljem svijeta obilježava kao Međunarodni praznik rada. Tada je na ulice izašla masa od oko 40.000 nezadovoljnih radnika, ističući zahtjeve simbolizirane u tri osmice: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja.

U Hrvatskoj je 1. svibnja prvi puta obilježen još 1890. godine, kada su radnici također tražili prava sažeta u "tri osmice". U Zagrebu je održano niz skupova i prosvjeda, a najveći je održan u zgradi Hrvatskog doma, gdje su govornici naglašavali: “Mi smo za rad, ali hoćemo živjeti kao ljudi”.

Svim našim članovima, suradnicima i prijateljima čestitamo Međunarodni praznik rada, uz želju da svi uspješno prebrodimo sadašnju epidemiju i krizu, te ostvarimo puno uspjeha i zadovoljstva na svojim radnim mjestima!

01.05.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica