Radno vrijeme ljekarni - korespondencija

Donosimo dodatno pojašnjenje odgovora CZRH od 30. travnja 2020. godine, vezano za radno vrijeme ljekarni, u kojem se navodi da ljekarne rade po radnom vremenu kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, izuzev nedjelje, blagdana i neradnih dana kada se ne radi.
 

 
-----------------
Nastavno na očitovanje koje je Udruga 29.04.2020. uputila Stožeru CZRH u svezi obavijesti Stožera o početka rada ljekarni od 11.05.2020. godine u punom opsegu radnog vremena, u nastavku donosimo odgovor Stožera CZRH koji smo zaprimili danas, 30.04.2020. godine:
 
Šalje: Stožer Civilne Zaštite
Poslano: 30. travnja 2020. 15:01
Prima: UPUZ Info
Predmet: Re: Radno vrijeme ljekarni
 

Poštovani,

Sukladno odredbama Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 od 24. travnja 2020. godine, ljekarnička djelatnost može raditi  
kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, izuzev nedjelje, blagdana i neradnih dana kada se ne radi, pridržavajući se općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Prodajni objekti u kojima radno vrijeme traje duže od 10 sati, obvezni su organizirani dvokratno radno vrijeme, pri čemu kod takve organizacije radnog vremena, radi čišćenja i dezinfekcije prostora prodavaonica i izmjene radnika koji u njima rade, prekid rada u prodajnim objektima ne može biti kraći od jednog sata.
 
Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima je, iznimno od stavka 1. ove točke, dopušten rad kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima i trgovinama na benzinskim postajama.
 

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20djelatnost%20trgovine.pdf

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-za-spre%C4%8Davanje-infekcije-u-trgovinama-koje-zapo%C4%8Dinju-s-radom-u-okviru-postupnog-ubla%C5%BEavanja-restrikcija-vezanih-za-COVID-19.pdf

 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

 

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE

------------------------
 
Nastavno na e-mail obavijest Stožera CZRH od 28.04.2020., u svezi početka rada ljekarni od 11.05.2020. godine u punom opsegu radnog vremena, Udruga je 29.04.2020. uputila Stožeru slijedeće očitovanje:
 
-----------
Unatoč prethodnom usmenom dogovoru sa Stožerom CZRH prema kojem se početak rada ljekarni s uobičajenim radnim vremenom planira od 4.05.2020. godine, 28.04. dobili smo dolje priloženu obavijest Stožera da će rad ljekarni u punom opsegu radnog vremena ipak započeti od 11.05.2020. godine.
 
----------------
Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je danas, 27. travnja 2020. godine, dopis Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, te Ministarstvu zdravstva, Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo sa zamolbom da se donese uputa od kada ljekarne mogu početi raditi s uobičajenim radnim vremenom, a vezano uz Zaključak Vlade Republike Hrvatske da se planira omogućavanje rada zdravstvenog sustava od 4. svibnja 2020. godine. Komunikacijom sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, dogovoreno je da se početak rada ljekarni s uobičajenim radnim vremenom planira od 4. svibnja 2020. godine.
Dopis je moguće pregledati: OVDJE.
 

30.04.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica