[NN 56/2020] Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

U "Narodnim novinama" br. 56/2020 od 13. svibnja 2020. godine, objavljen je Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja koji se može pogledati ovdje.

-------------------

Potpisan je Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja - i za vrijeme prekovremenog rada, na osnovnu plaću, obračunavaju se dodaci s osnove posebnih uvjeta rada i iznimne odgovornosti za život i zdravlje ljudi, te uvećanje za znanstveni stupanj magistra znanosti odnosno znanstveni stupanj doktora znanosti, a uključena je i formula.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske aktivno je ukazivala na potrebu da se obračun prekovremenog rada uredi na jasan način, kako bi se spriječile daljnje tužbe i stvaranje nepotrebnih troškova, pri čemu je isticala važnost unošenja formule u Kolektivni ugovor. Također, naglašavala je, te i nadalje naglašava, kako zdravstvene ustanove nisu pridonijele nastanku ove situacije s obračunom prekovremenog rada i tužbama radnika glede istog, te zdravstvene ustanove ne mogu iz vlastitih sredstava snositi troškove koji su povodom toga nastali.

Tekst Dodataka III. Kolektivnom ugovoru može se pročitati ovdje. 

14.05.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica