Posjet predstavnika Ministarstva rada i mirovinskog sustava Udruzi poslodavaca u zdravstvu

Dana 12.11.2012. godine izaslanstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske, posjetilo je Udrugu poslodavaca u zdravstvu. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava predstavljali su ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj, pomoćnik ministra za radne odnose i radno zakonodavstvo Marko Štritof, pomoćnica ministra za mirovinski sustav Mirjana Rađenović te pomoćnik ministra za europske integracije Dario Baron.

Udruga poslodavaca u zdravstvu koju su predstavljali: predsjednik Udruge, Miran Martinac, ravnatelj Udruge Mile Klepo, potpredsjednici, članovi predsjedništva, te savjetnici Udruge.Udruga je predstavila svoj program i rad te istaknula važnost Udruge poslodavaca u zdravstvu u socijalno-ekonomskim odnosima današnjeg sustava zdravstva. Udruga poslodavaca u zdravstvu je svojim interesima usmjerena zdravstvenom sustavu, dok je kao udruga poslodavaca registrirana u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava. Razlog zajedničkog sastanka bilo je razmotriti pitanja položaja Udruge poslodavaca u zdravstvu u sustavu kolektivnog pregovaranja te mogućnosti posredovanja pri zapošljavanju. Sa strane Ministarstva rada i mirovinskoga sutava istaknuto je i da je Vlada RH pregovarač jer se sredstva za plaće i druga materijalna prava zdravstvenih radnika osiguravaju u Proračunu RH. Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava pružili su podršku Udruzi poslodavaca u zdravstvu u namjeri da se realizira osnivanja «Agencije za posredovanje pri zapošljavanju u zdravstvu». Uz spomenute teme , raspravljalo se i o temi vezanoj za produživanje dopuštene starosne dobi, liječnika i zdravstvenih djelatnika, odnosno trajanja ugovora o radu. Vodstvo Udruge poslodavaca u zdravstvu istaknulo je kako bi dopuštena starosna dob za rad liječnika odnosno zdravstvenog djelatnika trebala «pratiti» duljinu trajanja njihove licence.

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica