[PRIJAVITE SE] “Budućnost je sada“ III. Regionalna konferencija digitalne medicine

III. Regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ – 13.travanj, 2018. kongresna dvorana City Plaza Zagreb

U organizaciji Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i tvrtke HIT konferencija, 13. travnja, 2018 u kongresnoj dvorani City Plaze u Zagrebu (bivšem Hypo Centru) održat će se treća po redu regionalna konferencija digitalne medicine “Budućnost je sada.”

Cilj konferencije je okupiti lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe. Na konferenciji će sudjelovati svi sudionici tog procesa; farmaceutske i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom.

Ovogodišnja konferencija obuhvatit će širok spektar tema koje se tiču primjene digitalnih i tehnoloških rješenja u medicini i farmaceutici. Kakav je njihov učinak na kvalitetu zdravstvene usluge moći će se doznati na panelu o mjerenju učinaka terapije na pacijenta.

Obzirom da je nepridržavanje savjeta liječnika i odstupanje od propisane terapije značajan javnozdravstveni problem, tema ovogodišnje konferencije biti će i adherencija te kako primjena digitalnih tehnologija može značajno pomoći u rješavanju ovog problema.

Konferencija će se dotaknuti i teme eKartona te osjetljivog pitanja dostupnosti i korištenja osobnih podataka iz digitalnih dosjea pacijenata. Naime, od ove godine članice Europske unije dužne su krenuti s primjenom uredbe koja propisuje strožu zaštitu osobnih podataka.

Konferenciju su podržale vodeće farmaceutske i IT tvrtke uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Svjesni važnosti dodatnog usavršavanja, educiranja, poticanja i uključivanja mladih studenata i specijalizanata u procese vezanih za digitalizaciju s kojom se susreću u svakodnevnoj praksi, ove godine omogućili smo posebnu cijenu za specijalizante i studente.

Konferencija je bodovana od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske ljekarničke komore.

“Budućnost je sada” organizirana je prvi puta 15.travnja, 2016. godine u Zagrebu te je okupila više od 380 sudionika koji su potvrdili svoje veliko zadovoljstvo programom te zanimljivim i korisnim panelima čime se potvrdilo da su ovakvi skupovi vrlo važan poticaj za daljnji napredak digitalne medicine.

 

KOTIZACIJE I PRIJAVA 

Cijena kotizacije sa uračunatim PDV-om (uključeni coffee break, ručak i materijali)

Za članove UPUZ-HR 750 kn

za ostale sudionike 1500 kn

PRIJAVA OVDJE

 

PROGRAM

09:00-09:30    Registracija

09:30 – 09:40 Otvaranje konferencije - Dražen Jurković i Mladen Kovaček  

09:40 – 09:50 Pozdravni govor - Milan Kujundžić, Ministar zdravstva

09:50 – 10:00 Pozdravni govor - Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

10: 00 – 10:15 Projekt ordinacija bez papira - do kuda smo došli? - Dražen Jurković, direktor Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

10:15 – 10:30 Predstavljanje digitalnog rješenja za poboljšanje adherencije na terapiju - Marko Mitrić, poslovni digitalni suradnik (Sandoz)

10:30 – 10:45 Kako zdravstvena industrija može pomoći u stavljanje pacijenata u središte zdravstvenog sustava - regionalni ekspert iz globalne MedTech kompanije

10:45 - 11:30 Panel: Da li je budućnost stvarno sada? - Kako mjerenje učinaka terapije i poboljšanje adherencije na terapiju daju veću vrijednost za pacijenta - predstavnik MIZ-a, regionalni ekspert iz globalne MedTech kompanije, voditelj Digital Health-a vodeće IT kompanije,  Goran Lazić (UPUZ), Ana Soldo (HLJK)

11:30 – 11:50 Coffee Break

11:50 - 12:05  E-registar lijekova - Goran Lazić, predstavnik UPUZ-a

12:05 – 12:20 Kako sigurno izmjenjivati i čuvati zdravstvene podatke? - predstavnik IT kompanije

12:20 - 13:10 Panel: Bring IT on – eKarton kao prekretnica u digitalizaciji zdravstvene zaštite, uz očuvanu sigurnost podataka u skladu sa novom EU regulativom (GDPR) - Dražen Jurković (UPUZ), Jelena Curać (HZZO), Ivan Vukoja (HUBOL), predstavnik vodeće IT kompanije

13:10 -14:00 Ručak

14:00 -14:15 Personalizirana medicina, nova paradigma liječenja malignih oboljenja – TBD

14:15-14:30 Finski model digitalizacije zdravstva - Marinko Rade (UPUZ)

14:30 – 14:45 Akademska zajednica i studenti u digitalizaciji medicine  - TBD

14:45 – 15:00 Mjerenje ishoda za ostvarivanje poslovnog potencijala u sektoru zdravstvenih usluga u Hrvatskoj  - Stephanie E. Trpkov (Konzultant za stratešku konkurentnost, Svjetska banka)

ZAKLJUČAK KONFERENCIJE

 

SUDIONICI

 

 

 

05.04.2018