Ministar usuglašen s Udrugom - HZZO treba ostati izvan Riznice i država treba platiti dug zdravstvu!

Zadnjih je tjedana primjetno da je zdravstveni sustav i dalje u vrhu interesa hrvatske javnosti i medija: ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med., u proteklom je kraćem razdoblju niz puta javno govorio na temu ključnih problema, pitanja i izazova u zdravstvenom sustavu, pri čemu sa zadovoljstvom konstatiramo kako je ministar u svojim izjavama pokazao visoku suglasnost s mišljenjima i stajalištima koje naša Udruga javno iznosi i zastupa, bilo kroz izjave za medije direktora Udruge mr. Dražena Jurkovića, dr.med. ili kroz teme na našim skupovima i kongresima. 

Razgovor ministra zdravstva za HINA-u može se pročitati OVDJE.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, naime, u proteke dvije godine uporno i kontinuirano govori i ponavlja da Ministarstvo financija ne ispunjava zakonom propisana davanja za zdravstvo, jer svake godine zdravstvenom sustavu ne uplati cca 2 milijarde kuna te da se upravo izdvajanjem zdravstvenog novca pod okrilje HZZO-a i izlaskom iz Državne riznice, uspjelo točno detektirati tko, gdje i po kojoj osnovi ne uplaćuje zakonom propisanih 2 milijarde kuna godišnje, stoga Udruga ne podržava povratak HZZO-a u Državnu riznicu.

Dolje: Članak objavljen u Jutarnjem listu, 24.07.2017.

Također podsjećamo na zajedničku inicijativu (u siječnju 2017.) Udruge i Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) za osnivanje ‘Zdravog fonda’, kako bi se dio prihoda od cijena cigareta, alkohola i sl. izravno usmjerio u zdravstvo, odnosno onkologiju, preventivne aktivnosti i programe ranog otkrivanja zloćudnih bolesti, te njihovo pravodobno liječenje, čemu je sada podršku dao i g. ministar zdravstva!

Dolje: Podnaslov članka iz 24sata, 09.07.2017.

Dolje: Predstavljanje inicijative "Zdravi fond" u Udruzi, 11.01.2017.

25.07.2017