[HZJZ] Publikacija: Analiza podataka iz CEZIH-a

Analiza podataka iz Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH)

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO) po prvi je puta analizirao te objavljuje podatke iz Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH). Analizirani su podaci koji putem komunikacijskih poruka dolaze u HZZO iz ordinacija na razini primarne zdravstvene zaštite (PZZ), konkretno iz djelatnosti opće/obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena te stomatološke zdravstvene zaštite (polivalentne).

Među prikazanim podacima, pojavljuju se i podaci koji se do sada nisu analizirali, a koji se mogu koristiti u svrhu poboljšanja kvalitete zdravstvene zaštite (što je i konačna svrha same analize).

Podaci prikazani u ovoj publikaciji su preliminarni te, između ostalog, ukazuju na potrebu daljnjeg poboljšanja u načinu prikupljanja i vrsti prikupljanih podataka, primjerice postavljanje logičkih kontrola na samom upisu, kao i na mjestu prikupljanja podataka, proširenje seta podataka koji se prikupljaju na ovaj način i slično.

Također, budući da se način prikupljanja i obrade podataka razlikuje od dosadašnjeg načina prikupljanja i obrade podataka iz PZZ-a, prethodno postojeći i ovdje navedeni podaci nisu u potpunosti usporedivi.


Dobivene podatke možete pogledati OVDJE. (PDF, 650.4 KB)

Izvor: HZJZ

23.10.2019

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica