Optužba za verbalni delikt dovoljna HLK-u za prijetnju oduzimanjem prava na rad!

Predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. Trpimir Goluža, pokrenuo je prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka pred tijelima svoje Komore protiv osam ravnatelja zdravstvenih ustanova i direktora Udruge poslodavaca u zdravstvu, dr. Dražena Jurkovića, kojeg je optužio za verbalni delikt zbog njegova javnog izjašnjavanja u medijima i dopisa Ministarstvu zdravlja o pravnom aktu tog Ministarstva, te zahtjeva da se isti akt (koji nije trajao ni dva mjeseca) povuče zbog nedostataka.

Time se, po prvi puta nakon 25 godina, u Republiku Hrvatsku pokušava vratiti verbalni delikt, nečuvenim ugrožavanjem ustavnog prava na rad, prava na slobodu javne riječi te zaštitu javnog interesa.

Da je to istina – iako nije za povjerovati da je takvo nešto u jednoj uređenoj, demokratskoj zemlji uopće moguće – možete se uvjeriti uvidom u originalni dokument – ovdje.

 

04.10.2016

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica