Stavljena van snage Preporuka za prodaju alkohola u ljekarnama (COVID-19)

[VAŽNA OBAVIJEST - Hrvatska ljekarnička komora] Nastavno na aktivnosti koje smo pokrenuli prema Ministarstvu financija, Središnjem uredu Carinske uprave u Zagrebu za ukidanjem Preporuke za prodaju alkohola u ljekarnama isključivo u zdravstvene svrhe vezano uz epidemiju koronovirusa COVID-19 šaljemo sljedeću obavijest.

Na prijedlog Hrvatske ljekarničke komore za stavljanjem van snage  Preporuke za prodaju alkohola u ljekarnama isključivo u zdravstvene svrhe, KLASA: 010-01/18-03/01, URBROJ: 330-01-18-2 od 17. listopada 2018. godine, Ministarstvo financija, Carinska uprava, Središnji ured dalo je suglasnost da se Preporuka stavi van snage do trenutka kada Krizni stožer Ministarstva zdravstva proglasi prestanak posebnih mjera uvedenih radi sprječavanja širenja epidemije koronavirusa COVID-19.

Naime, u situaciji povećane potražnje i nestašice komercijalnih dezinficijensa i antiseptika porasla je i potražna medicinskog alkohola (etanola) od strane vrtića, škola, fakulteta i drugih pravnih osoba koje moraju imati alkohol prema propisima zaštite na radu i preporuka za održavanje higijene u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Suglasnost Središnjeg ureda Carinske uprave možete pročitati ovdje.

Ljekarne koje nemaju odobrenje za promet alkohola bez trošarine odnosno koje nisu upisane u registar trošarinskih obveznika moraju se obratiti lokalnom uredu carinske uprave prema sjedištu ljekarne kako bi ga ishodili.

Prijava za upis u registar trošarinskih obveznika podnosi se:

  • elektroničkom razmjenom podataka (uporabom sustava elektroničke razmjene podataka) ili
  • iznimno pisano.

Prijava za upis u registar trošarinskih obveznika podnosi se na Obrascu PUR – Prijava za upis u registar trošarinskih obveznika  iz Priloga 22  Pravilnika o trošarinama.

Link na mrežne stranice Carinske uprave sa detaljnim uputama za ishodovanje Odobrenja možete pročitati ovdje:  https://carina.gov.hr/registracija-trosarinskih-obveznika/3704

Izvor: Hrvatska ljekarnička komora

16.03.2020

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica