Članicama: Vezano za Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine

Kao što smo prethodno već izvještavali, direktor Udruge dr. Dražen Jurković je 1. kolovoza 2016. godine uputio dopis Ministarstvu zdravlja, kojim je zatraženo stavljanje izvan snage odredaba Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine, a na koji se dopis ministar do danas nije očitovao.
 
S obzirom na skori rok početka primjene koji je naveden u predmetnom Pravilniku - 16. kolovoza 2016., Udruga je mišljenja da o postupanju odnosno nepostupanju po predmetnom Pravilniku, ustanove trebaju izvijestiti svoja Upravna vijeća, odnosno Osnivača (županiju), te im ukazati na važnost održavanja temeljnih načela kontinuiranosti i dostupnosti zdravstvene zaštite, definiranih Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Mišljenja smo da je najbolje postupiti sukladno stavu Osnivača, imajući u vidu provedbu predmetnog Pravilnika, ali i zaštitu i interesa zdravstvene ustanove.
 
Također, u slučaju eventualnih postupaka prema ravnateljima ustanova, od strane bilo koje institucije, Udruga će zaštiti svoje članice, na način da će poduzeti sve zakonske mjere u njihovu zaštitu, uključujući i podnošenje prijedloga za ocjenu ustavnosti predmetnog Pravilnika.
 
 
 

10.08.2016

Riječ direktora

Riječ direktora

    Poštovani, osobito mi je zadovoljstvo i izuzetna čast upoznati Vas s Udrugom poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, našim trenutnim aktivnostima, planovima i projektima u predstojećem razdoblju. Predstavljamo Vam našu novu, redizajniranu i osuvremenjenu web-stranicu, uz nove funkcionalnosti prilagođene za korištenje mobilinim te ...

Više ...

Tražilica